Pratik Bere Yapım Aşamaları
İçindekiler
Örgü Bere Modelleri kategorisinde yer alan Pratik Bere Yapım aşamaları konusu sayesinde örgü bere yaparken pratik bilgiler kazanabilirsiniz. Örgü modelleri, göze çok zor gelse de yapımları göründükleri kadar zor değildir. Özellikle çok pratik şekilde yapılabilecek pek çok örgü modeli bulunmaktadır. Karın yağmak için fırsat kolladığı bu günlerde örgüler de daha çok rağbet görür. Pratik bere modelleri ve yapımları ile çok fazla vakit harcamadan çok şık bereler yapabilirsiniz.
Tuhafiyeden istediğiniz renk ve kalınlıkta ipliğinizi almakla işe başlayın. İpliğin kalınlığına uygun bir çift şişe de ihtiyacınız olacaktır.
Pratik Bere Modelleri
Değişik modeller olsa da, çoğu model lastik kısmıyla başlar. İpliğin kalınlığına göre ilmek sayısı değişmektedir. İnce bir iplikte yetişkinler için 80 – 90 ilmek arası uygun bir sayıdır. İplik kalınlaştıkça ilmek sayısını azaltmanız gerekmektedir.
İlmekleri çektikten sonra iki ters iki düz giderek lastik kısmını yapmaya başlayın. İstediğiniz kalınlığa gelince bere örgü modellerinden beğendiğinizi seçin. Yapımı pratik olan örgüler düz örgü haroşa ile gidecekseniz, kendinden desenli iplik kullanarak daha hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. İki farklı iplik kullanacaksanız, üç sıranın tamamını düz bir renkte, üç sıranın tamamını ters örerek çizgili bir bere örebilirsiniz.
Bebek Örgü Bere Modelleri
Kullanacağınız örgü çeşidine göre farklı renkte iplikler kullanabilirsiniz. Örgü tekniğiniz ne kadar basit olursa, o kadar çabuk sonuç alırsınız. Örnek göstermek gerekirse, pirinç örgünün bir sırası düz örgünün iki sırasına denk gelmektedir. Pirinç örgü de tersin üzerine düz, düzün üzerine ters denk geldiği için daha sık bir görünüm oluşur, bu yüzden de berenizin yapımı daha uzun sürer. Eğer çabuk sonuç almak istiyorsanız, sadece düz ya da sadece ters giden modeller sizin için daha uygun olacaktır. İplik rengi değiştirmekle uğraşmak istemiyorsanız, örgü modelleri örneklerinde çok kullanılan kendinden desenli iplik tercih edebilirsiniz.
Berenin bitiş kısmına geldiğinizde, iki ilmek alarak tek ilmiğe çıkartıp azaltın. Çifter çifter azaltarak sıraları örmeye devam edin. En fazla 7 – 8 ilmek kalınca azaltma işlemini bırakıp kesme işlemi yapın. Berenizin kesme işlemi bittikten sonra, kalan ipliği keserek son ilmeğin içerisinden geçirip sabitleyin. İğne yardımı ile iki kenarını birleştirerek bitirin. Tercihinize göre berenin tepesine ponpon ya da yanına tığ ile bir gül yapabilirsiniz.
Pratik Bere Örgüleri Videolu Anlatımı
Örgücü Şirin Youtube kanalında yer alan Şipşak yapıp kullanabileceğiniz çok pratik bir bere modeli bulunmakta, videoyu izleyerek sizde çok kolay bere modelini yapabilirsiniz.